Kategorier
Nyheder

Så dine egne sommerblomster

Der findes næsten 300 forskellige arter af bier i Danmark, De seneste 20 år er der blevet færre, det gælder også andre insekter og bestøvere.

Hele landet vil gerne så blomsterfrø, det gælder dem der har store haver med masser af kvadratmeter, men også i mindre haver. Du kan vælge mellem frø til blomsterbed, altankasser det kan også være i krukker eller det er også vigtigt du tager stilling til om du vil have etårige eller flerårige planter, du skal vælge det som passer til dine ønsker i din have. Følger du linket finder du et stort udvalg af blomsterfrø, så du kan så netop den type blomster, du holder allermest af.

Det ville selvfølgelig være allerbedst, hvis vi kunne gøre posen helt økologisk – så kunne der også kommer det røde Ø på. Desværre er økologisk blomsteravl endnu ikke særlig udbredt, og derfor bliver der simpelthen ikke lavet ret mange arter af økologiske blomsterfrø. Vil du have mest muligt ud af frøene, kan du grave frøene lidt overfladisk ned i jorden, så man kan se de 10 smukke arter gro vildt.

Sommerblomst bestøvet af insekt

Når et blomsterfrø bliver sat i jorden, begynder de at spirer og optage næring og vand fra den jord den befinder sig, og går ud af sit frøhvile. Frøene skal enten forspires eller plantes udendørs på et stykke jord, hvor de vil gro, når jorden har varmet op. For de bedste resultater skal frøene helst plantes i et nærings fattigt stykke jord, der står i direkte sollys.

Du kan med blomsterfrø enten som enkelt art eller i blandinger både tiltrække flere sommerfugle til din have og hjælpe bier og andre insekter med områder de kan være, der er ikke meget på en græsplæne at komme efter. Du kan finde mange forskellige vilde blomster arter som insekter som sommerfugle og bier elsker. Hvis du ikke ved hvordan du skal passe dine blomster som du har sået fra frø, kan du altid finde mange andre guides rundt omkring på internettet og facebook. Det kan være en god ide at læse om de blomsterfrø, inden får dem købt, så ved du mere om hvordan du skal behandle dem.

Det første du bør gøre, når du køber blomsterfrø online er, at finde ud af præcis hvilke blomsterfrø du ønsker og hvad tid på året du har tænkt dig at gå i gang. Det er sjældent en blomst er nok, da den måske kun blomstre i nogle uger, og hvis du gerne vil have flere blomster i din have, kan du blot købe flere forskellige blomsterfrø. Der findes så mange forskellige blomsterfrø, og de blomster på meget forskellige tidspunkter, og du vil derfor kunne finde nogle uanset hvordan du ønsker at din have skal se ud.
Blomstereng og pige der er glad

Når planterne spirer gennem jorden med de første to kimblade er det vigtigt at de får så meget lys som muligt, og ikke står alt for varmt.

Blomsterne bliver bestøvet ved besøgene af bier og andre insekter, og sætter frø, når de flyvende insekter har været forbi og bestøvet.

Ved at så blomsterfrø i sin have eller altankasse, kan man hjælpe med at give bestøverne bedre vilkår, få samtidig får du blomster at der pryder. Du får også lejlighed til at studere insekterne.